Recital poetic ”Serafim – schimbul de pasăre” la New York

Recital poetic ”Serafim – schimbul de pasăre” la New York

Expoziția personală a pictorului Dimitrie Budiaci, intitulată ”Totemuri” va fi prezentată, pe 6 noiembrie, la sediul Institutului Cultural Român din New York.

Sub semnul interferenței artelor, al poeziei că pictură și al picturii poeziei, expoziția este concepută în tandem cu recitalul scriitorului și poetului româno-american Florian Silisteanu (pseudonimul literar al lui Florian Stoian),  Serafim – schimbul de pasăre.

Dimitrie Budiaci (n. 1993, Bucuresti) a absolvit Liceul ”C.A.Rosetti”, specialitatea biologie (2012) și este recent licențiat al Universității Naționale de Arte din București, secția pictură (2015), unde l-a avut coordonator pe conf. Univ. Dr. Cezar Atodiresei. În 2012, a avut prima expoziție personală la Galeria Scit ART, din București.

Până în prezent, a participat la mai multe expoziții de grup. Lucrările tânărului artist au fost deja prezentate publicului american, în format electronic, în cadrul evenimentelor organizate la standul României de la BookExpo America 2015.

Florian Silisteanu (n. 1962, Siliștea, jud. Argeș) este membru al Uniunii Scriitorilor din România, din anul 2007, și al Federației Internaționale a Jurnaliștilor (Bruxelles). A publicat până în prezent un mare număr de cărți de poezie originală, care-l plasează ca o voce singulară în rândul confraților săi contemporani, cartea ”Serafim – schimbul de pasăre” (Reflection Publishing, California, 2014) fiind un exemplu în acest sens.

Evenimentul de la ICR New York aduce astfel față în față, pentru prima dată, doi artiști – un pictor și un poet – care nu s-au cunoscut niciodată, dar ale căror creații prezintă subtile afinități și punți ideatice. În acest sens, evenimentul va include o dimensiune de ”happening”: în timpul recitalului poetului, pictorul va face schițe rapide, inspirate de versurile ascultate, iar poetul va crea un poem, sugerat de lucrările pictorului.