Recunoaștere pentru eroul social – donatorul de sânge

Recunoaștere pentru eroul social – donatorul de sânge

93

Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională și Centrul de Transfuzie Sanguină București, organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații MApN, dar și opinia publică, față de actul donării benevole de sânge și de creștere a adresabilității în contextul schimbării de mentalitate față de acest gest de mare responsabilitate socială.

MApN se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizația Mondială a Sănătății sub deviza ”Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață!”.

Astfel, programul zilei de joi, 14 iunie, cuprinde:

Între orele 7.30 și 10.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină al MApN (în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”dr. Carol Davila” – SUUMC) va avea loc o acțiune de donare de sânge de către membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, studenți ai Institutului Medico-Militar și angajați din SUUMC.

Între orele 7.30 și 10.30, personalul U.M. 01961 Otopeni va dona sânge, la sediul unității.

Între orele 9.00 și 13.00, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău – acțiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în cadrul evenimentului de amploare care sărbătorește și recunoaște eroul social – donatorul de sânge. Pentru prima dată, Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN va fi co-organizator în spațiul public, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională și  Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir”, Asociația Invinctus România, Asociația Studenților în Medicină Militară și comunitatea de donatori implicați (bloodFLUENCER-ii) vor susține evenimentul.

Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, unic în Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a reușit, în cei 50 de ani de existență, să se impună în sistemul național de transfuzie sanguină ca o unitate etalon aliniată la standardele internaționale în domeniu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.