Recunoaștere pentru eroul social – donatorul de sânge

Recunoaștere pentru eroul social – donatorul de sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională și Centrul de Transfuzie Sanguină București, organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații MApN, dar și opinia publică, față de actul donării benevole de sânge și de creștere a adresabilității în contextul schimbării de mentalitate față de acest gest de mare responsabilitate socială.

MApN se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizația Mondială a Sănătății sub deviza ”Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață!”.

Astfel, programul zilei de joi, 14 iunie, cuprinde:

Între orele 7.30 și 10.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină al MApN (în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”dr. Carol Davila” – SUUMC) va avea loc o acțiune de donare de sânge de către membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, studenți ai Institutului Medico-Militar și angajați din SUUMC.

Între orele 7.30 și 10.30, personalul U.M. 01961 Otopeni va dona sânge, la sediul unității.

Între orele 9.00 și 13.00, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău – acțiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în cadrul evenimentului de amploare care sărbătorește și recunoaște eroul social – donatorul de sânge. Pentru prima dată, Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN va fi co-organizator în spațiul public, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională și  Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir”, Asociația Invinctus România, Asociația Studenților în Medicină Militară și comunitatea de donatori implicați (bloodFLUENCER-ii) vor susține evenimentul.

Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, unic în Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a reușit, în cei 50 de ani de existență, să se impună în sistemul național de transfuzie sanguină ca o unitate etalon aliniată la standardele internaționale în domeniu.