Regiuni din Irlanda sub nămeți. Unde puteți suna în caz de urgență

Regiuni din Irlanda sub nămeți. Unde puteți suna în caz de urgență

Serviciul de Meteorologie irlandez a emis coduri galben și portocaliu de ninsoare și gheață pentru regiunile Dublin, Carlow, Kildare, Laois, Louth, Wicklow, Meath, Kilkenny, Longford, Wexford, Offaly, Westmeath, Cork, Tipperary și Waterford.

Alerta a intrat în vigoare de ieri, 27 februarie 2018, și va fi valabilă până la data de 01 martie 2018. Informații suplimentare pot fi accesate din pagina de Internet a Serviciului Național de Meteorologie irlandez.

Aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor și se recomandă verificarea actualizărilor postate pe site-ul aeroportului, la adresa web: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 * * *

TIMP ROMÂNESC este un proiect media derulat de CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂcare încearcă astfel să construiască o platformă care să reunească informații semnificative despre comunitățile românești din afara granițelor și pozițiile unor ziariști și lideri care doresc să-și facă auzite opiniile pe marginea acestor subiecte.

Ne puteti urmări pe Facebook și Twitter