Regizorul Adrian Sitaru, ambasador pentru a XVIII-e ediție a Festivalului Filmului European

Regizorul Adrian Sitaru, ambasador pentru a XVIII-e ediție a Festivalului Filmului European

DISTRIBUIȚI

În perioada 9-15 mai, la Bucureşti, şi 16-18 mai la Târgu Mureş, va avea loc Festivalul Filmului European. Organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, festivalul se bucură și de sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene.

Ediţia din acest an le aduce cinefililor 42 de filme (drame, comedii, filme biografice, documentare și de animație, de lungmetraj și scurtmetraj) din 25 de ţări.

Dorim să aducem un suflu proaspăt Festivalului Filmului European care, ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, îşi serbează majoratul. Selecţia excelentă de filme europene este completată de evenimente conexe care ne dorim să atragă şi public nou. Festivalul începe de Ziua Europei. Împărtăşim  valorile europene şi participăm la dialogul intercultural european. Cinematografia română este perfect conectată la fenomenul european, iar cineaştii noştri sunt adevăraţi campioni. Este datoria noastră să acordăm sprijinul şi atenţia necesară regizorilor, actorilor, cineaştilor români în general, în acord cu performanţele lor“, declară Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.

Proiecţiile din Bucureşti vor avea loc la cinematografele Studio şi Elvire Popesco, iar cele din Târgu Mureş – la cinematograful Arta.

Ne face o deosebită plăcere să putem relua tradiţia ediţiilor locale prin includerea oraşului Tîrgu Mureş pe harta Festivalului. Astfel, cinefilii din Transilvania se vor bucura împreună cu noi de selecţia de filme a acestei ediţii. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea partenerilor noştri locali“, adaugă vicepreşedintele ICR.

Este deja o tradiţie ca Festivalul Filmului European să aibă în fiecare an un ambasador onorific, invitat să regizeze clipul de promovare a festivalului, oferind astfel o viziune personală asupra caracteristicilor filmului european şi asupra rolului pe care acesta îl are în cinematografia mondială. Ambasadorul ediţiei de anul acesta este regizorul Adrian Sitaru, autor a numeroase producţii cinematografice, printre care scurtmetrajul Colivia şi lungmetrajele Pescuit sportiv şi Din dragoste cu cele mai bune intenţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.