Reguli noi pentru persoanele care vin în România din țări ”roșii”

Reguli noi pentru persoanele care vin în România din țări ”roșii”

DISTRIBUIȚI
Hand in medical gloves holding test tube with positive Coronavirus result over hospital table with pill, respiratory mask and stethoscope. 2019-nCoV blood test concept, Image: 494787128, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Viktar Savanevch / Alamy / Alamy / Profimedia

Premierul Ludovic Orban anunță că începând de săptămâna viitoare se schimbă regulile pentru persoanele care vin în România, din țările cu nivel superior de Covid (considerate roșii).

”Împreună cu reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență vom decide luni să reintroducem măsuri restrictive pentru cei care vin în România din țări cu nivel roșu de Covid. De exemplu, cei care vin în România și stau doar 3 zile, nu vor mai avea obligația să intre în carantină, cu condiția să fi efectuat un test Covid, cu cel mult 48 de ore înainte, care să fie negativ. Dacă vor sta mai mult de 3 zile, atunci rămâne obligația carantinării și a repetării testului”, a spus Orban.

Premierul a mai declarat că a așteptat decizia UE, privind instituirea unor măsuri unitare, care să vizeze țările pe teritoriul cărora se regăsesc zone roșii, dar situația nu a mai fost reglementată, urmând ca reprezentanții Comitetului Național să își asume un  nou set de măsuri.

”Nu s-a luat o decizie la nivel european și din acest motiv vom decide noi luni în cadrul CNSU să reintroducem restricţii pentru ţările care au nivel de infectare superior, pe ultimele 14 zile, nivelului din România. Dacă persoanele care vin în România stau mai multe zile în țară, vor avea la dispoziţie două variante. Fie carantina pentru 14 zile, fie, în cazul în care nu doresc să stea in carantină, vor putea repeta testul în a 5-a zi de izolare. În cazul în care rezultatul este negativ, vor putea ieşi din carantină”, a precizat prim-ministrul

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.