Relațiile româno-cehe la ceas aniversar

Relațiile româno-cehe la ceas aniversar

DISTRIBUIȚI

O serie de evenimente dedicate marcării a 95 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Rep. Cehă se vor desfășura pe 25 mai, în Sala oglinzilor din cadrul Ministerului de Externe al Rep. Cehe.

Evenimentele vor începe cu o masă rotundă, organizată la sediul Ministerului de Externe al Rep. Cehe, unde personalităţi din domeniul de referinţă vor susține alocuţiuni pe tema relaţiilor româno-cehe: ambasadorul al României în Rep. Cehă, Daniela Gîtman, fostul ambasador al Rep. Cehe la Bucureşti, Jiři Šitler, conf. univ. Octavia-Luciana Madge, de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Litere, conf. univ. Jiři Felix, președintele Asociației de prietenie Cehia-România, dr. Miroslav Tejchman, istoric de la Universitatea Carolină din Praga,  dl Dušan Kováč, istoric de la Institutul de istorie din Bratislava, Slovacia și Ing. Dedulea Nicolae, președintele Asociației Românilor din Republica Cehă.

În cadrul acestui eveniment va avea loc şi lansarea cărţii “Relaţii româno-cehe. Bibliografie generală”. coordonator Octavia-Luciana Madge, apărută la Editura Universităţii din Bucureşti, în 2014.

Lucrarea face parte din seria „Relaţii bilaterale internaţionale. Bibliografii generale”, fiind un volum aniversar, cu totul special, rezultatul unei reușite colaborări interdisciplinare la nivel academic şi, în contextul dat, vine să marcheze şi 80 de ani de studiere a limbii cehe la Universitatea din București.

Programul va contia un concert extraordinar al Filarmonicii de Stat Arad, la Sala Martinu a Academiei de Muzica HAMU din Praga, care va prezinta un repertoriu conținând: Karl Jenkins – Palladio concerto grosso pentru orchestră de coarde (20 min.); Ciprian Porumbescu – Balada pentru vioară și orchestră op. 29 (8 min.); Domenico Dragonetti – Concert pentru contrabas și orchestră de coarde (12 min.); Antonin Dvorak – Nocturna în si bemol major op. 40 (7 min.); Antonio Vivaldi – Simfonia în do major (10 min.); Bis: Constantin Dumitrescu – Dans țărănesc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.