Repatriere prin antreprenoriat: Comunitatea românească din Germania învaţă valorificarea oportunităților de...

Repatriere prin antreprenoriat: Comunitatea românească din Germania învaţă valorificarea oportunităților de afaceri!

Comunitatea românească din Germania este invitată, pe 26 februarie, la München, la conferinţa „Repatriot – proiect de repatriere prin antreprenoriat” pentru a învața de la antreprenori de succes cum să valorifice oportunitățile de afaceri și care sunt aptitudinile necesare pentru a conduce o afacere.România a suferit valuri de emigrare succesive în ultimii 70 de ani. Au plecat prea mulți și prea buni. Peste 4 milioane de suflete. Au plecat în căutarea prosperității și libertății. Cei mai mulți din cauza greutăților. Au rămas familii destrămate, copii fără mame, cu sufletul plâns. Așa s-au creat două Românii. Una aici și alta în Diaspora. Noi vrem o singură Românie. Credem că prima prioritate este atragerea întreprinzătorilor, a creatorilor de locuri de muncă și valoare. Numai prin dezvoltare economică vom putea păstra sau aduce înapoi medici, profesori, specialiști IT&C”, susţine Marius Bostan, inițiatorul proiectului Repatriot. ‪

Misiunea noastră este de a uni cele două Românii și de a aduce toți creatorii de valoare acasă. Ne vom strădui să reușim acest lucru. Ne dorim ca în 2018 să avem o celebrare a României Unite, Diaspora cu Țara”, Gabriel Iștoc, co-fondator B-Team.

Conferința va reuni ca speakeri antreprenori din România ce vor prezenta studii de caz și povești de succes, precum și modalități concrete de dezvoltare a unui business.

Speakerii evenimentului vor fi Dragoș Anastasiu, Fondator Grupului Eurolines Romania, Felix Patrăşcanu, Fondator FAN Curier, Gabriel Iştoc, Fondator B-Team Consult and Services,  Hildegard Brandl – Fondator Unith2b Architects, Simona Pirtea, Partener Bulboaca si Asociatii, Bianca Dăncila – Fondator Grip Ads şi Felix Tătaru, Fondator GMP Group

Obiectivul principal al conferinței îl reprezintă informarea românilor din Diaspora asupra importanței dezvoltării competențelor antreprenoriale și atragerea lor din străinătate înapoi, acasă, prin prezentarea oportunităților pe care le au în România.

În cadrul conferinţei, românii din Germania vor putea identifica resurse de dezvoltare utile, idei și oportunităti de afaceri, construirea de relații cu diverși parteneri din România, dar şi întelegerea pașilor pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri.