Reportaje despre România proiectate în Austria

Reportaje despre România proiectate în Austria

O serie de reportaje despre România, realizate de postul austriac Servus TV, vor fi difuzate pe 21 iulie la Viena. Evenimentul este dedicat lui Ioan Holender, cu ocazia împlinirii, pe 18 iulie, a vârstei de 80 de ani .  

Seria KulTOUR mit Holender prezintă evenimente importante din sfera muzicii clasice, teatrului şi artelor vizuale. Ioan Holender călătoreşte în importante centre culturale din Europa şi prezintă activitatea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi personalităţilor din acele locuri.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate reportajele Bucureşti între Hohenzollern şi Ceauşescu, Palatele regale ale României şi istoria lor, Oraşul cultural şi universitar Cluj-Napoca, și Valoarea unei viori.

Ioan Holender s-a născut în anul 1935 la Timişoara. A început studiile la Universitatea Politehnică din Timişoara în anul 1953. În anul 1959 s-a stabilit împreună cu părinţii la Viena unde s-a înscris la Conservatorul de Stat. A studiat muzica clasică între 1960 şi 1962, după care a început să cânte ca bariton la teatrele de operă din Viena, Klagenfurt şi Sankt Pölten (între 1962 şi 1966).

Din anul 2007 este preşedinte şi director artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu“ de la Bucureşti. A XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu“ va avea loc anul acesta în perioada 30 august – 20 septembrie.