Reprezentanții comunității românești din Valea Timocului vor discuta cu premierul, la Bor

Reprezentanții comunității românești din Valea Timocului vor discuta cu premierul, la Bor

Premierul Victor Ponta va efectua astăzi și mâine o vizita oficială în Serbia, la invitația omologului său, Aleksandar Vucic. În cadrul vizitei, premierul român va avea o întrevedere și cu președintele sârb Tomislav Nikolići și se va întâlni, în Valea Timocului, cu reprezentanții comunității românești din zonă.

Vizita reconfirmă angajamentul comun pentru intensificarea dialogului politic și pentru consolidarea relației bilaterale.

Discuțiile se vor concentra cu prioritate pe promovarea unor proiecte de cooperare, în domeniul economic, dar și în alte sectoare precum afaceri interne, cooperare transfrontalieră, mediu, turism, etc., precum și pe sprijinul concret pe care România îl  acordă Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Vor fi abordate modalitățile de intensificare a dialogului ministerial, cooperarea în cadrul Strategiei Dunării, aspecte legate de minoritatea românească din Serbia și coordonarea în cadrul formatelor de cooperare regională.

Pe agenda de discuții vor figura, de asemenea, situația din vecinătatea estică și evoluțiile recente din Balcanii de Vest.

Prim-ministrul Victor Ponta se va deplasa, împreună cu omologul sârb, ‎la Bor (în Valea Timocului), unde se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din zonă‎.

Din delegația oficială care îl însoțește pe premier fac parte Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, și Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.