Respectată la Paris, își dorește ca într-o zi să poată aplica în...

Respectată la Paris, își dorește ca într-o zi să poată aplica în ţara ei tot ce a învăţat în străinătate

DISTRIBUIȚI
Foto: hotweek.ro

„Medicii români nu sunt cu nimic mai prejos decât cei străini”, afirmă un doctor care lucrează la un spital de prestigiu din Paris, într-un interviu realizat de Digi24.

După ce a plecat din țară, Alina Nicolae s-a specializat în hematopatologie. Mai exact, analizează tumorile suspecte de cancer. Nu doar pe ale străinilor, ci și pe ale românilor care trimit probele în Franța pentru o a doua opinie.

Doctorul Alina Nicolae a plecat din România în 2007, cu vizul de a performa într-o ramură grea a medicinei – hematologia şi anatomia patologică. Şi nu i-a fost deloc uşor. A muncit zi şi noapte pentru visul său şi a făcut stagii de pregătire în mai multe ţări, unde a lucrat cu medici de renume din domeniu. Totul ca să poată pune un diagnostic cât mai precis pacienţilor suspecţi de cancer.

Dr. Alina Nicolae, medic specialist anatomie patologică: „Am nevoie să mă simt utilă. În diagnosticul pacienţilor cu limfoame şi leucemii satisfacţia vine imediat ştiind că am putut să punem un diagnostic bun care va beneficia de un tratament corespunzător.”

Acum lucrează la spitalul din Creteil, Paris. Se ocupă de partea de cercetare, a publicat peste 40 de articole medicale şi predă studenţilor de la Facultatea de Medicină. În plus, petrece ore multe în laborator pentru că este căutată de mulţi colegi pentru a doua opinie.

„Avem şi pacienţi din România, sunt mai mult cazuri adresate de medici din România, doamna doctor Camelia Dobrea, care mă solicită şi încerc să o ajut cât pot de mult”, mai spune românca stabilită în Paris.

Doctorul Camelia Dobrea lucrează la laboratorul de patologie hematologică de la Institutul Fundeni şi a fost profesorul şi mentorul Alinei.

Dr. Camelia Dobrea, medic primar anatomie patologică: „Din când în când îi mai trimit câte un mail și îi mai cer câte o părere, ne mai consultăm la unele cazuri, pentru că întotdeauna un diagnostic în anatomie patologică în cazurile dificile necesită colaborare.”

Dr. Alina Nicolae: „Până acum toate cazurile pe care mi le-a solicitat a avut întotdeauna dreptate. Nu am ce să reproşez acelui diagnostic pe care dânsa îl face.”

Potrivit sursei citate, Alina Nicolae vrea ca într-o zi să poată aplica în ţara ei tot ce a învăţat în străinătate: „M-aş întoarce în special pentru pacienţii din România, pentru medicii din România. Sistemul din România pregăteşte medici de calitate. Din ceea ce am văzut, medicii români care sunt plecaţi în afară fac performanţă şi sunt foarte apreciaţi.”

Alina Nicolae crede că România încă se mai poate însănătoşi. Numai dacă îşi respectă cu adevărat valorile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.