Restricţii de trafic pe teritoriul Ungariei

Restricţii de trafic pe teritoriul Ungariei

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că în perioada 14.03.2018, ora 23.00 (ora României) -15.03.2018, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că în data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Poliția de Frontieră precizează că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

În această perioadă, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate. Poliţia de Frontieră Română a făcut toate eforturile pentru suplimentarea cu tot personalul de care dispune la controlul documentelor de călătorie.

De asemenea, timpul pentru efectuarea controlului de către polițiștii de frontieră români asupra camioanelor se va menţine în media de 2-5 minute/camion.

Poliţia de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro există o aplicație care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, ceea ce permite o reconfigurare a traseului către punctele de frontieră cu înregistrează valori de trafic scăzute.