Reuniunea consulilor onorifici din România

Reuniunea consulilor onorifici din România

DISTRIBUIȚI

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a participat vineri la reuniunea consulilor onorifici din România, organizată de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Asociația Uniunea Consulilor Onorifici din România.Evenimentul s-a bucurat de prezența unor invitați de prestigiu, printre care s-au numărat Costin Borc, viceprim-ministru, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, care s-au adresat participanților în cadrul sesiunii economice a reuniunii. Întâlnirea a mai inclus o sesiune dedicată problematicii consulare, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

În deschiderea reuniunii, ministrul Lazăr Comănescu a evidențiat rolul instituției consulilor onorifici ca punte de legătură diplomatică și de relaționare umană cu țările pe care le reprezintă în România și ca vector de dezvoltare și promovare a relațiilor economice bilaterale.

În același timp, a transmis membrilor corpului consulilor onorifici un mesaj de încredere în nivelul de performanță al economiei României și s-a pronunțat pentru intensificarea activității de favorizare a contactelor dintre reprezentanții mediilor de afaceri din România și ale țărilor pe care consulii onorifici le reprezintă.

Asociaţia Uniunii Consulilor Onorifici din România (AUCOR) a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală (23 de membri fondatori) având ca scop promovarea şi încurajarea parteneriatelor de specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România. Președintele AUCOR este Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.