Acasă Cultura / Culte „Revenire la rădăcini“, eveniment aniversar al Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova

„Revenire la rădăcini“, eveniment aniversar al Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova

Uniunea Meșterilor Populari din Republica Moldova marchează 30 de ani de la înființare prin „Revenire la rădăcini“, un eveniment aniversar sprijinit de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, ce prezintă sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 10.30, o serie de recitaluri muzicale și o expoziție tematică la Palatul Republicii din Chișinău.

Din programul artistic al evenimentului „Revenire la rădăcini” fac parte recitaluri muzicale susținute de Ioana Căpraru, Mariana Dobzeu, Ansamblul etnofolcloric „Romanița” din Chișinău, Formația Folclorică „Mocănașii” din Slobozia Mare, Formația Folclorică „Haiducii” din Rezina și Formația folclorică „Ciobănaș de la miori” din Parcova. Programul este completat de o expoziție tematică, amenajată de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, precum și de prezentarea noului vizual al Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova.

La cei 30 de ani de la înființare, Uniunea Meșterilor Populari înregistrează peste 400 de membri, meșteri populari din Republica Moldova și România. Uniunea desfășoară o bogată activitate de promovare și valorificare a artei tradiționale românești prin participarea la diferite expoziții și târguri de profil, organizarea de workshopuri tradiționale și, de asemenea, prin încurajarea schimburilor de experiență și a colaborărilor dintre artizanii de pe ambele maluri ale Prutului.