“Revin în 8 minute” de 8 martie la Berlin

“Revin în 8 minute” de 8 martie la Berlin

Expoziția personală a artistei Gabriela Culic, ”Revin în 8 minute” va fi prezentată pe 8 martie, la ora 19:00m, la Berlin. Cu această ocazie se va sărbători și Ziua Internațională a Femeii, într-o ambianță însoțită de un pahar de vin românesc, expoziţia putând fi vizitată până pe 8 aprilie.

“Revin în 8 minute”  cuprinde opt lucrări de pictură în ulei și proiecția filmului „8″. Experiența audio-vizuală creată face trimitere spre un univers în plină mișcare, într-o alcătuire rotundă. În acest univers, zborul păsării constituie punctul de congruență a două forțe contrarii: tentația neantului și atracția pământului.

Video-ul prezentat – un film metaforă cu multiple semnificații în care narativitatea lipsește – și seria de 8 picturi urmăresc  crearea unei atmosfere, a unei lumi de detașare  și de reflecție asupra întrebărilor existențiale. Expozitia urmărește să răspundă  nevoii de introspecție a privitorului, dar și să o provoace.

Gabriela Culic a studiat pictura la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Artista a avut o serie de expoziţii personale în diferite galerii din București precum  Apollo, Galateca, Veroniki Art Gallery, European Art Gallery, iar lucările sale au fost incluse în numeroase expoziţii de grup, printre altele la Bruxelles, New York, Paris, Bratislava, Tour, Orleans, Poitier, Haga. A participat la Bienala Internațională de Pictură Chişinău 2015, unde a obținut Trofeul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei – Artmuseum.