Rolul comunității românești în Italia, în atenția ministrului italian pentru Reforme Constituționale

Rolul comunității românești în Italia, în atenția ministrului italian pentru Reforme Constituționale

Ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, a avut o întrevedere marți cu Maria Elena Boschi, ministrul italian pentru Reforme Constituționale și pentru Relația cu Parlamentul.

Subiectele de discuție au vizat, printre altele, agenda comună europeană, referendumul constituțional programat pe 4 decembrie, necesitatea îmbunătățirii comunicării dintre societatea civilă și mediul politic, rolul comunității românești din Italia, precum și relațiile economice dintre cele două țări.

Șeful misiunii diplomatice a subliniat importanța prezenței și implicării comunității românești în procesul democratic din țara gazdă, ca element de normalitate în spațiul Uniunii Europene și de integrare în viața publică din peninsulă.

La rândul său, demnitarul italian a apreciat relațiile bilaterale pozitive și a accentuat nevoia de echilibru, comunicare între instituții și societatea civilă, în contextul provocărilor socio-politice și economice la nivel național și european.

Întâlnirea a reprezentat un nou prilej pentru a consolida relația instituțională bazată pe consens și transparență dintre cele două state și pentru a reitera utilitatea întăririi proiectului european, potrivit unui anunta al Ambasadei Romaniei in Italia.