Român rănit în atacul armat de la Las Vegas

Român rănit în atacul armat de la Las Vegas

Foto: Carmen Iclodean

Încă de la momentul desfășurării atacului care a avut loc ieri, 2 octombrie 2017, la Las Vegas, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români.Potrivit informațiilor obținute, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetățenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Consulul onorific al României la Las Vegas îl va vizita pe cetățeanul român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru. Totodată, Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătit să acorde asistență consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip  și respinge cu tărie violențele, indiferent de rațiune și formă de manifestare. Ministrul Teodor Meleșcanu transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul american.

Aşadar, Luca Icodean, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Cluj-Napoca, se află printre sutele de răniți din atacul armat din Las Vegas. Băiatul este stabilit cu familia în SUA, în statul Nevada, și a participat la concertul de la festivalul de muzică country „Route 91 harvest”. Potrivit unui mesaj postat pe facebook de către mama sa,  băiatul se află într-o stare gravă, aceasta fâcănd apel la prieteni să se roage pentru el. Nu postez chestiuni personale dar acum am cu adevărat nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu Luca, împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar acum se află în operaţie în condiţii critice şi el ar aprecia rugăciunile voastre”, a scris Carmen Iclodean, care lucrează la un casino în Las Vegas.

Femeia a mai precizat că „glonțul a trecut prin ambii plămâni şi a zgâriat una dintre vertebre. Chirurgul a îndepărtat două treimi din plămânul drept al acestuia, el este conectat la aparatul de respirat, dar este în viaţă, iar în timp se aşteaptă recuperarea sa”.

Cel puţin 59 de persoane au murit şi alte 527 au fost rănite, în urma unui atac armat comis în timpul unui concert în oraşul american Las Vegas.