Român răpit în Nigeria. Celulă de criză la MAE.

Român răpit în Nigeria. Celulă de criză la MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a activat o celulă de criză în Nigeria după ce un cetățean român care lucra în zonă a fost răpit de persoane înarmate. Presa din Nigeria scrie că un inginer român a fost răpit de persoane înarmate în sudul țării. Bărbatul şi echipa sa au fost răpiţi din localitatea Owa Oyibo, în regiunea Agbor.

Potrivit primelor informaţii, atacatorii au deschis focul asupra personalului de securitate care îl escorta pe român şi restul echipei sale. Poliţia din regiune a anunţat că incidentul a avut loc luni noapte şi este căutat în satul din zonă.

Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016.  Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident, anunță MAE.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum și cu familia cetățeanului român.

De asemenea, a fost activată Celula de Criză, fiind inițiate procedurile specifice în astfel de cazuri. “Având în vedere sensibilitatea situației, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauție și responsabilitate”, se arată în comunicatul MAE.

Nu este pentru prima dată când cetățeni români sunt răpiți în Nigeria, țară unde, în Delta Nigerului, operează companii multinaționale din domeniul petrolier, pentru care lucrează și destul de mulți români, scrie Digi24.ro.

Cel mai recent, doi români au fost răpiți în Nigeria pe 20 ianuarie 2015 și eliberați pe 28 ianuarie 2015.  Răpirile sunt frecvente în Delta Nigerului pentru că unele companii străine de acolo au prevăzute fonduri speciale pentru răscumpărări.