Românașii de la Grădiniţa nr. 1 din Cernăuți au primit un cadouri...

Românașii de la Grădiniţa nr. 1 din Cernăuți au primit un cadouri de la diplomații români

Preșcolarii înscriși la Grădiniţa nr. 1 din Cernăuţi, printre care și copiii din grupa românească, au fost vizitați marți de membrii Consulatului General al României la Cernăuţi – Eleonora Moldovan, consul general, Ionel Ivan, ministru-consilier, consuliii Edmond Neagoe şi Aurelian Rugină, Alexandru Cotrău, referent principal, trimiși de Moş Nicolae să le ducă daruri.Împreună cu  gândurile frumoase şi senine, adresate micuţilor, oaspeţii au oferit în dar copiilor și un televizor de ultimă generaţie şi diverse planşe, materiale didactice în limba română, care să le fie de folos educatoarelor în timpul orelor petrecute cu micuţii.

Grădiniţa nr. 1 din Cernăuţi este singura instituţie preşcolară de învăţământ din centrul regional, unde de 25 de ani există şi o grupă românească, scrie Bucpress.eu. 

Bucuroasă de prezenţa înalţilor oaspeţi, Nadia Boiko, directoarea Grădiniţei, a mulţumit diplomaţilor români pentru vizită şi minunatul cadou oferit copiilor din grupa românească, invitându-i, totodată, să urmărească un spectacol realizat de educatoarea Vera Panfilov şi prezentat de micii românaşi de la această instituţie preşcolară de învăţământ, în semn de mulţumire şi recunoştinţă pentru cadoul primit în preajma Sărbătorilor de iarnă. Copiii au cântat, colindat şi au recitat versuri despre Sfântul Nicolae şi Moş Crăciun.

Prezenţa noastră în mijlocul copilaşilor din Cernăuţi, a subliniat doamna Eleonora Moldovan, consul general, ne-a readus cu gândul şi pe noi în lumea de vis a copilăriei de cândva”. Impresionant şi interesant, în acelaşi timp, a fost dialogul diplomatului român Eleonora Moldovan, purtat cu micuţii de la grădiniţă. La început păreau a fi timizi, dar pe parcurs au reuşit să dea dovadă de activitate în cadrul acelui joc interactiv.

Consulul general Eleonora Moldovan a mulţumit direcţiei instituţiei preşcolare de învăţământ, dar şi doamnei educatoare pentru eforturile depuse întru păstrarea limbii române în această grădiniţă cernăuţeană, rugând copilaşii să păstreze frumoasele tradiţii strămoşeşti, invitându-i împreună cu conducerea grădiniţei să vină în ziua de 24 decembrie, când creştinii sărbătoresc pe stil nou Crăciunul să colinde şi pe la ferestrele Consulatului General al României la Cernăuţi, unde gazdele îi aşteaptă cu multă bucurie şi cu braţele deschise.