”Românașul” a fost pe placul copiilor din Cernăuţi

”Românașul” a fost pe placul copiilor din Cernăuţi

Foto: BucPress

În perioada 3-9 iulie 2017 la Iași s-a desfășurat cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Cultură și Civilizație Românească ”Românașul”, eveniment la care au participat și un grup de copii din regiunea Cernăuți însoțiți de Mihaela Lupu, profesoară la școala de cultură generală din satul Mihoreni, raionul Herța, precizează BucPress.

Un număr impresionant de copii, participanţi la actuala ediție a Festivalului au fost săptămâna trecută oaspeţii Palatului Roznovanu din Iași, fiind primiţi de către primarul Mihai Chirica în Sala „Vasile Pogor”. Ca şi în anii trecuţi, manifestarea a fost  organizată de Şcoala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iaşi, având ca invitaţi elevi din Republica Moldova, Ucraina şi majoritatea zonelor folclorice din România.

Primarul de Iași Mihai Chirica, în cuvântul său de bun venit, le-a mulţumit organizatorilor pentru susţinerea şi promovarea tradiţiilor populare prin intermediul acestui festival care se bucură de o mare popularitate în mijlocul românilor de pretutindeni. De asemenea, primarul de Iași a salutat prezenţa la Festival  a copiilor din Republica Moldova şi Ucraina, reuniţi în jurul obiceiurilor şi tradiţiilor româneşti.