Românca rănită în atentatul de la Stockolm, vizitată de Episcopul Macarie al...

Românca rănită în atentatul de la Stockolm, vizitată de Episcopul Macarie al românilor din Europa de Nord

Păpușa Ciuraru, româncă de etnie rromă, 83 de ani, care a fost rănită în atentatul de la Stockholm a fost vizitată duminică, 9 aprilie, de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al românilor din Europa de Nord. Duminică, la primă oră, acesta a vizitat-o  la spitalul Sankt Görans, din capitala Suediei.

Femeia se afla, vineri, la ora atacului terorist, la locul obișnuit, unde cerșea pentru a-și întreține familia. Aceasta a fost lovită de fragmentele de beton proiectate puternic de camionul care a intrat în mulțime, alegându-se cu piciorul fracturat în două locuri. Trecătorii de la locul atentatului au intervenit și au dus-o pe femeia rănită la spital, unde a fost operată.

17861664_800532873434462_1567073704069634148_nPărintele Episcop Macarie a încurajat-o pe Păpușa Ciuraru și și-a oferit ajutorull lucru pentru care femeia i-a mulțumit.

După Liturghia de duminică, ierarhul ortodox român din Țările Scandinave împreună cu alți români au mers și la locul atentatului, unde au depus flori și au aprins lumânări în memoria victimelor.

În urma atentatului din Stockholm, de vineri, 7 aprilie, patru persoane au murit, iar altele 15 au fost rănite.