„Româncuța în bucătărie” propune mâncăruri tradiționale la Roma

„Româncuța în bucătărie” propune mâncăruri tradiționale la Roma

Cele mai bune mâncăruri tradiționale pregătite de româncele stabilite în Italia vor putea fi gustate de români și italieni deopotrivă, duminica, 2 octombrie, începând cu ora 10,00, la Teatro din via Belgia, nr.32, Flaminia-Roma.

Cu rețete de la mama de acasă, româncele noastre se vor întrece în competiția culinară „Româncuța în bucătărie” devenită deja tradițională și îi vor încânta pe cei prezenți cu cele mai gustoase preparate. Cele mai îndemânatice gospodine vor fi premiate de Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Nici muzica populară românească nu va lipsi. Ilie Caraș, Elisabeta Turcu și Rodica Chircu, Marius Petrişor, Dănuţ Creţ şi Costin Bercuţ, 9 ani, clarinet vor aduce de acasă, din România cântecul și voia bună.

Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Asociația Socială – Culturală „Emigranți Români” își propun ca prin intermediul acestei acțiuni să contribuie la promovarea identității culturale și a patrimoniului cultural românesc, dar în același timp și la întărirea coeziunii comunității românești din zonă. Organizarea acestui eveniment dedicat exclusiv tradițiilor și obiceiurilor culinare românești, reprezintă o ocazie excepțională și de a promova în rândul comunității italiene o imagine diferită a României.

Parteneri: Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Asociația Socială – Culturală Emigranți Români, Centrul Cultural Bizantis Sfinții Trei Ierarhi, Parohia Greco – Catolică San Valentino,  Asociația Editorilor din România.