Români implicaţi într-un accident naval pe Canalul Mânecii

Români implicaţi într-un accident naval pe Canalul Mânecii

Autoritățile britanice au anunțat suspendarea operațiunilor de căutare a persoanelor dispărute

Un român este singurul supraviețuitor dintre cele  patru persoane, despre care se crede cムar fi tot români, aflate pe o barcムde pescuit care s-a scufundat în Canalul Mânecii, în noaptea de sâmbăƒtムspre duminică, anunță Londonezul. 

În vârstムde 45 de ani, care locuiește în Londra, a fost salvat de echipajul unei ambarcațiuni aparținând Royal National Lifeboat Institution (RNLI), în jurul orei 6,00, care l-a găƒsit plutind pe un colac de salvare.

Băƒrbatul a fost transportat la spital și este în afara oricăƒrui pericol.

Autoritățile au declanșat o amplムoperațiune de căutare, în care au fost angrenate douムelicoptere și 15 ambarcațiuni, conform presei britanice.

Echipele de salvare au găƒsit în ocean trupul neînsuflețit al unui alt membru al grupului, iar ceilalți doi au fost dați dispÄăruți. În ciuda eforturilor echipajelor de intervenție, aceștia nu au fost găsiți și se crede cムnu mai sunt în viațăƒ.

Potrivit Daily Mail, autoritățile britanice au anunțat duminicムdupăƒ-amiază suspendarea operațiunilor de căutare a persoanelor dispărute.

”În urma unei căƒutăƒri extinse în zonムcu numeroase echipamente nu am găƒsit deocamdatムnimic, prin urmare s-a decis suspendarea căutăƒrii în așteptarea unor noi informații, a declarat Andy Jenkins, membru al Găƒrzii de Coastムbritanice.

Românul supraviețuitor este norocos cムa scăƒpat cu viațăƒ, dupムce a stat ore bune în apa rece a oceanului spun autoritățile. ”Oricine stムo perioadムlungムde timp, de ordinul orelor, în apa oceanului, făƒrムechipament de protecție, în aceastムperioadムa anului vremea este caldăƒ, dar, apa este, totuși, rece și este foarte, foarte norocos cムe în viață”, a declarat Matt Pravitt, comandantul operațiunilor de pe coasta de est a Agenției Maritime și Paza de Coastăƒ.

Poliția din Sussex presupune cムoamenii aflați la bordul vasului scufundat, despre care se crede cムsunt tot români, au plecat din Brighton la miezul nopții, într-o excursie la pescuit, și vasul s-ar fi scufundat câteva ore mai târziu.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgență la unitatea medicală unde se află internat românul rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate.