România a celebrat Zilele Francofoniei în Cehia cu un concert de pian...

România a celebrat Zilele Francofoniei în Cehia cu un concert de pian şi vernisaj de pictură

Un recital susţinut de artista Sînziana Mircea a marcat Zilele Francofoniei în Republica Cehă, pe 25 martie, la Palatul Morzin, sediul misiunii diplomatice româneşti din Praga.

Sînziana Mircea este considerată de criticii muzicali „un talent de excepţie dublat de maturitate artistică” (Jeanine Costache) şi „lideră a generaţiei sale” (Dan Ghineraru).

De asemenea, cu acelaşi prilej al ZIF 2014, Ambasada României a mai organizat, în colaborare cu centrul Latin Art Gallery din capitala cehă, pe 26 martie, vernisajul expoziţiei de pictură cu titlul „Memento Vivere” a maestrului româno-moldovean Teodor Buzu. Expoziţia va fi deschisă publicului la Latin Art Gallery din Praga până la 22 aprilie 2014.

Maestrul Teodor Buzu se bucură de un solid renume artistic şi este, spre exemplu, cavaler al Ordinului Naţional al României în grad de Comandor şi deţinător a numeroase premii obţinute în diverse ţării, precum cel pentru „Excelenţă artistică” (Dubai, 2005) şi premiul oraşului Tábor din Republica Cehă pentru contribuţia la promovarea oraşului.