România a cucerit două medalii de aur şi o medalie de argint,...

România a cucerit două medalii de aur şi o medalie de argint, la Olimpiada Internaţională de Geografie 2017

Două medalii de aur și una de argint au obținut elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie 2017, România ocupând locul 2 în clasamentul pe națiuni.

Unul dintre elevii români a avut cel mai mare punctaj din concurs, care a reunit în acest an peste 160 de elevi din 45 de ţări, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici (clasa a XII-a/Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc) şi Victor Vescu (clasa a XI-a/Complexul Educaţional „Lauder Reut” din Bucureşti), care a înregistrat şi cel mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând în galeria concurenţilor dublu medaliaţi cu aur la această competiţie.

Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti). Din lot a făcut parte şi Iulia Armencea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi). Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi. Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat la Belgrad, în perioada 2-8 august, şi a reunite peste 160 de elevi din 45 de ţări.