România a încheiat Campionatele Europene de Haltere cu 26 de medalii dintre...

România a încheiat Campionatele Europene de Haltere cu 26 de medalii dintre care 9 de aur

Foto: Eurosport

Competiția de la București s-a încheiat cu România în topul clasamentului pe medalii, deși Georgia a cucerit un aur în plus.

Campionatele Europene de Haltere s-au încheiat duminică cu trei noi medalii care au consolidat poziția României în vârful ierarhiei. Sportivii români au cucerit 9 medalii de aur, 8 de argint și 9 de bronz pe parcursul ultimei săptămâni.

Cele mai multe medalii de aur au fost obținute de Georgia, cu 10 succese, însă la numărul total de prezențe pe podium România (care a avut în total 26 de medalii) a fost urmată de Polonia (cu 19). Sportivii din Georgia au cucerit în total 15 medalii.

La categoria +90kg feminin, Andreea Aanei a adus ultimele trei medalii României. Din păcate o accidentare suferită în timpul concursului au împiedicat-o pe româncă să se lupte pentru aur, însă aceasta a obținut trei bronz-uri, ridicând 102kg la smuls și 120kg la aruncat.

Medaliile de aur ale României au fost cucerite de Elena Andrieș, Loredana Toma, Nicolae Onică și Răzvan Martin. Ceilalți medaliați au fost Andreea Penciu, Maria Grigoriu, Irina Lepșa, Ilie Ciotoiu, Ionuț Ilie și Paul Dumitrașcu. Sursa: Eurosport