Acasă Alte comunitati România a transmis condoleanţe Rusiei pentru victimele atentatului cu bombă

România a transmis condoleanţe Rusiei pentru victimele atentatului cu bombă

Preşedintele României, Traian Băsescu, şi-a exprimat  întreaga compasiune pentru victimele atentatului terorist care a avut loc în Gara din Volgograd și pentru familiile acestora: „Traian Băsescu exprimă deplinul său sprijin pentru poporul Federației Ruse, Guvernul Federației Ruse și președintele Vladimir Putin, pe care îi asigură de întreaga sa solidaritate în lupta împotriva terorismului„. În opinia șefului statului, atentatul demonstrează că „lupta împotriva terorismului este nu numai necesară, dar și obligatorie” pentru protejarea vieții cetățenilor.

De asemenea, prim-ministrul Victor Ponta a trimis omologului său rus Dmitri Medvedev o scrisoare de condoleanţe pentru victimele atentatelor teroriste care au avut loc la Volgograd.

”Primul-ministru a transmis compasiunea şi solidaritatea sa şi a Guvernului României cu familiile victimelor şi cu poporul rus, în aceste momente tragice.

În scrisoarea premierului sunt condamnate ferm acţiunile teroriste de orice natură”.

În acest context, ministrul Afacerilor Externe Titus Corlăţean a transmis, în numele său şi al MAE al României, condoleanţe  familiilor victimelor atentatului cu bombă ce a avut loc, ieri la Volgograd.

Autorităţile române au mai precizat, printr-un comunicat de presă, faptul că MAE condamnă cu fermitate acțiunile teroriste de orice natură şi că „în aceste momente de adâncă suferinţă şi tristeţe Ministerul român al Afacerilor Externe este alături de familiile îndoliate şi de întreg poporul rus.”

Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața și alte 40 au fost rănite duminică, în urma unui atentat sinucigaș comis de o femeie kamikaze într-o gară din Volgograd. Explozia  s-a produs în apropierea detectoarelor de metal amplasate la intrarea în principala gară a orașului.

Articolul precedentSingura bibliotecă românească din Cernăuţi are doar trei angajaţi
Articolul următorCu colinda la Consulatul General al României la Cernăuţi