România este cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Rep. Moldova

România este cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

România este cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Rep. Moldova, a afirmat, duminică, la București, Ion Sula, ministrul Agriculturii din Rep. Moldova cu prilejul participării sale, alături de omologul Daniel Constantin, la a doua ediție a târgului micilor producători de hrană sănătoasă din  România – RuralFest.

 „Pe parcursul ultimilor ani, Rep. Moldova s-a bucurat de un suport constant din partea României. Pe partea de agricultură și dezvoltare rurală, Moldova are un potențial enorm, dar care trebuie valorificat odată cu semnarea Acordului de Asociere și prin punerea în practică a Acordului de Liber Schimb. Am început să creștem vânzările și exporturile pe piața Uniunii Europene, dar România este în continuare cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Rep. Moldova. Totodată, importăm din România produse agroalimentare, sunteți a treia țară, dacă ne referim la structura importurilor de astfel de produse. De asemenea, atunci când vorbim de partea instituțională, pentru a putea face față provocărilor, inclusiv pe armonizarea legislației, ne dorim să acumulăm experiența necesară în așa fel încât agricultura din Rep. Moldova să devină și ea parte a Uniunii Europene” –  a menţionat oficialul moldovean.

Cu ocazia ”RuralFest”, ministrul moldovean a avut întrevederi oficiale și cu directorii Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu Ministerul Agriculturii și Primăria Municipiului București, ”RuralFest” este un eveniment care vrea să reface legătura dintre locuitorii de la oraș și satele autentice românești, cu tradițiile, obiceiurile și poveștile fiecărei regiuni.

România este statul membru al Uniunii Europene cu cea mai numeroasă populaţie care trăieşte în mediul rural – peste 7 milioane locuitori. care vrea să refacă legătura dintre locuitorii de la oraş și satele românești autentice, cu tradițiile, obiceiurile și poveștile fiecărei regiuni. Este un bun prilej să veniţi astăzi aici, împreună cu copiii dumneavoastră. sau Satul din mijlocul oraşului este un eveniment care vrea să refacă legătura dintre locuitorii de la oraş și satele românești autentice, cu tradițiile, obiceiurile și poveștile fiecărei regiuni. Este un bun prilej să veniţi astăzi aici, împreună cu copiii dumneavoastră. sau Satul din mijlocul oraşului este un eveniment care vrea să refacă legătura dintre locuitorii de la oraş și satele românești autentice, cu tradițiile, obiceiurile și poveștile fiecărei regiuni. Este un bun prilej să veniţi astăzi aici, împreună cu copiii dumneavoastră. sau Satul din mijlocul oraşului este un eveniment care vrea să refacă legătura dintre locuitorii de la oraş și satele românești autentice, cu tradițiile, obiceiurile și poveștile fiecărei regiuni. Este un bun prilej să veniţi astăzi aici, împreună cu copiii dumneavoastră. sau Satul din mijlocul oraşului este un eveniment care vrea să refacă legătura dintre locuitorii de la oraş și satele românești autentice, cu tradițiile, obiceiurile și poveștile fiecărei regiuni. Este un bun prilej să veniţi astăzi aici, împreună cu copiii dumneavoastră. sau Satul din mijlocul oraşului este un eveniment care vrea să refacă legătura dintre locuitorii de la oraş și satele românești autentice, cu tradițiile, obiceiurile și poveștile fiecărei regiuni. Este un bun prilej să veniţi astăzi aici, împreună cu copiii dumneavoastră.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.