România este reprezentată de un singur sportiv la Jocurile Paralimpice de Iarnă

România este reprezentată de un singur sportiv la Jocurile Paralimpice de Iarnă

Foto: Sport.ro

Țara noastră este una dintre cele 48 de țări (plus o echipă neutră de sportivi paralimpici din Rusia) prezente la Jocurilor Paralimpice de Iarnă 2018, care se desfășoară la PyeongChang (Coreea de Sud).

Din numărul record de sportivi participanți – 567 – doar unul este român – Mihăiță Papara (37 ani), în proba de para-snowboard.

Jocurile Paralimpice de Iarnă se desfășoară în acest an la PyeongChang (Coreea de Sud), în  perioada 9-19 martie 2018. 567 de sportivi cu handicap intră în competiția pentru una din cele 80 de medalii de aur puse în joc și repartizate pe șase discipline: schi alpin, schi fond, biatlon, snowboard, hochei pe gheață și curling.

România este reprezentată de un singur sportiv, snowboarderul Mihăiță Papara, din cauza că sportiva Laura Văleanu, calificată la schi alpin și cea care a dus drapelul țării noastre la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, a suferit o accidentare în luna ianuarie și se afla în recuperare. Papara va concura în două probe, la snowboardcross SB-LL1, pe 12 martie, și la banked slalom SB-LL1, pe 16 martie. În septembrie 2005, Papara, atunci în vârstă de 25 de ani, a fost implicat într-un accident de mașină în urma căruia i-a fost amputat piciorul stâng de la nivelul coapsei.

Din delegația României, în afară de Mihăiță Papara, mai fac parte șefa delegației, Anca Cherecheș, antrenorul Dan Marcu, kineoterapeutul și tehnicianul ortoped Adrian Pleș și tehnicianul de schi Angelo Bude. Sursa: Sport.ro