“România în Afganistan”, în selecția Festivalului de Film Istoric şi Militar din...

“România în Afganistan”, în selecția Festivalului de Film Istoric şi Militar din Polonia

Documentarul “România în Afganistan”, realizat de reporteri ai Radio România Actualităţi, a fost selectat la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Istoric şi Militar de la Varşovia (Polonia), care se va desfăşura în perioada 8-12 septembrie.

Documentarul, despre cei 12 ani de prezenţă românească în Afganistan, a fost selecţionat în categoria “documentar militar” la cea de-a şasea ediţie a International Historical and Military Film Festival, de la Varşovia, alături de producţii din 19 ţări, printre care Polonia, Franţa, Australia, Canada, Iran, Spania şi Elveţia.

Semnat de jurnaliştii Mario Balint şi Ilie Pintea şi avându-l ca producător pe Nicu Popescu, documentarul a fost realizat de reporteri cu sprijinul Statului Major General, în condiţiile dificile de climă şi securitate impuse de teatrul de operaţii din Afganistan, notează Mediafax.

Trimişii speciali au însoţit trupele româneşti în linia întâi şi au reuşit să surprindă cele mai importante informaţii, imagini şi mai ales sentimentele militarilor români aflaţi în luptă, potrivit Radio România.