”România într-o sută de cuvinte“

”România într-o sută de cuvinte“

sursa foto: Institutul Hispano Român

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri și înfrățirea municipiului Târgoviște cu orașul spaniol Castellón, Institutul Hispano Român a organizat la Târgoviște, cu sprijinul primăriei TârgovișteBibliotecii Județene „Ion Heliade Radulescu“ și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, evenimentul „România într-o sută de cuvinte“.

La concurs au participat elevi ai Colegiului Național „Constantin Cantacuzino”, Școlii Gimnaziale „Teiul Doamnei“ – Teis, Școlii Gimnaziale Răzvad, Școlii Gimnaziale “Prof. Ilie Popescu” Șotanga, Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”, Școlii Gimnaziale „Căpșuna”, Liceului Tehnic „Udrea Băleanu” și Școlii Gimnaziale „Dora Dalles”, sub îndrumarea cadrelor didactice care au dorit să se implice în această activitate internațională hispano-română.

Două eleve ale Școlii Gimnaziale „Teiul Doamnei“ din localitatea Teis au interpretat o melodie românească, fiind acompaniate de aplauzele publicului. La sfârșitul festivității de premiere au fost citite câteva dintre lucrările câștigatoare.

Acțiunea a fost coordonată și organizată de Simona Bica, Nina Dumitru, Gabriela Călin și Raluca Cristina Șerban, cadre didactice în cadrul unităților de învățământ dâmbovițene.

De menționat și contribuția Victoriei Harhoiu președinta Fundației „Andrei Targoviste”, pentru spijinul acordat și pentru oferirea premiilor.

Concursul și-a propus stimularea spiritului competitiv, dezvoltarea comunicării și dragostea pentru patrie. Competiția a fost deschisă mai multor categorii de vârstă 3-6, 7-11 și 12-18 ani. Publicul format din aproximativ 80 de persoane a fost delectat cu scenete, cântece, poezii și desene. Datorită multitudinii de lucrări deosebite ale elevilor, Institutul Hispano Român a decis acordarea a 26 de diplome și premii pentru a recompensa cum se cuvine efortul elevilor”, se menționează într-un comunicat de presă.