România la Summitul European al Farmaciștilor de Spital: Trebuie să stabilim doctrine...

România la Summitul European al Farmaciștilor de Spital: Trebuie să stabilim doctrine farmaceutice commune cu țările UE!

România va fi reprezentantă în zilele de 14 și 15 mai la Summitul European al Farmaciștilor de Spital, de la Bruxelles, de Paul Andreianu, farmacist în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Moinești. tema reuniunii o reprezintă “Stabilirea unor noi standarde în îngrijirea spitalicească”.

Se vor dezbate direcțiile de dezvoltare profesională, strategiile conform cărora farmaciștii de spital pot să vină mai bine în întâmpinarea nevoilor pacienților, precum și modalități de a întări colaborarea cu ceilalți profesioniști în sănătate cu care farmacistul de spital vine în contact.

În România, pentru îmbunătățirea îngrijirii la nivel de spital principalii pași ar fi: identificarea decalajelor față de celelalte state al Uniunii Europene, stabilirea clară a standardelor de practică medicală și apoi asumarea termenelor realiste de reducere a decalajelor. Printre principalele obiective ale Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România (ANSFR) fiind tocmai dezvoltarea farmaciei de spital prin stabilirea unor doctrine farmaceutice comune cu țările UE, creșterea rolului și importanței farmacistului de spital, precum și implementarea specializării de farmacist de spital în Facultățile de Farmacie” a declarat farmacist Paul Andreianu prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, obiectivele pentru 2014 ale ANSFR includ un “inventar” al profesiei la nivel național folosind un instrument creat de Asociația Europeană a Farmaciștilor de Spital și utilizat în toate celelalte state în 2005 și 2010 și o analiză a decalajelor dintre România-UE.

Ne vom implica activ și în alte inițiative ale Asociației Europene și vom derula acțiuni de comunicare mai vizibile pentru creșterea numărului de membri ANSFR“, a spus Andreianu.