România, locul patru la Jocurilor Francofoniei 2017 de la Abidjan, cu...

România, locul patru la Jocurilor Francofoniei 2017 de la Abidjan, cu un total de 29 medalii

România a ocupat locul patru în clasamentul pe medalii la ediția 2017 a Jocurilor Francofoniei de la Abidjan (Cote d’Ivoire), cu un total de 29 de medalii.

Tricolorii au obținut la Abidjan 7 medalii de aur, 9 de argint și 13 de bronz.

Înaintea ultimei zile de competiții (duminică au loc finalele la fotbal, n. red.), Franța ocupă primul loc în clasamentul pe medalii, cu 23-17-12, urmată de Canada, 13-8-15, Maroc, 12-15-14, anunță Agerpres.

Sâmbătă, România a cucerit trei medalii, două de aur și una de bronz la lupte africane.

Mădălina Linguraru a cucerit aurul la cat. 50 kg, după victoria din finala cu senegaleza Binette Diatta. Mădălin Mînzală a luat aurul la cat. 76 kg, după ce l-a întrecut în ultimul act pe Garba Mourtala (Niger). Medalia de bronz a fost obținută de Cătălina Axente, la cat. 80 kg, după ce s-a impus în finala mică împotriva sportivei Hadjara Amadoua Souna (Niger).

România a participat cu 57 de sportivi, la 6 discipline (atletism, tenis de masă, lupte libere și africane, judo, baschet feminin, ciclism pe șosea), la a opta ediție a Jocurilor Francofoniei, găzduită de orașul Abidjan din Cote d’Ivoire.

La precedenta ediție a Jocurilor Francofoniei, desfășurată la Nisa, în Franța, România a cucerit 23 de medalii, 9 de aur, 10 de argint și 4 de bronz. Dacă până acum a participat la ambele segmente ale Jocurilor Francofoniei, sport și cultură, anul acesta România a fost reprezentată doar în întrecerile sportive.