România, prezentă pentru prima oară la defilarea de la Madrid de Ziua...

România, prezentă pentru prima oară la defilarea de la Madrid de Ziua Hispanității

DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată, la parada organizată de Ziua Naţională a Spaniei, România este prezentă la defilare. Spaniolii din întreaga lume sărbătoresc “Ziua Hispanității” în fiecare an în ziua de 12 octombrie, astfel că în toate țările vorbitoare de limbă spaniolă, oficialitățile organizează parade militare, se țin discursuri, au loc spectacole, întreceri sportive, iar seara se încheie cu nelipsitele focuri de artificii.

Patru militari români din Regimentul de Gardă „Mihai Viteazu” au fost desemnați să poarte steagul românesc de reprezentare a forţei de reacţie ultrarapidă din cadrul NATO, alături de militari din alte 12 ţări.

Alăturându-se sărbătoririi Zilei Naţionale a Regatului Spaniei, Ambasada României la Madrid salută prezenţa, în cadrul defilării din 12 octombrie a.c. a Forţelor Armate Spaniole, a patru militari români din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, în cadrul unei unităţi terestre ce cuprinde trupe din Forţa Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat a NATO.

Ambasada României la Madrid îşi manifestă satisfacţia de a fi contribuit la efortul autorităţilor din cele două ţări în vederea participării militarilor români la acest eveniment festiv si adresează sincere felicitări poporului spaniol cu ocazia Zilei Naționale„, potrivit unui anunț al Ambasadei României la Madrid.

Istoria și cultura Spaniei înglobează un amestec bogat de elemente diverse. Un număr impresionant de personalități și-au adus contribuția la îmbogățirea limbii, culturii și istoriei acestei țări și a limbii spaniole, în general, scrie Inforoes.com.

La Madrid, aproximativ 3.400 de militari participă la ceremonia prezidată de Regele Felipe al VI-lea şi de familia sa cu ocazia Zilei Naționale a Spaniei.

Militari infanterişti din Marina Militară, ai Forţelor Aeriene din Garda Regală, din Unitatea Militară de Urgenţe şi ai Gărzii Civile defilează, cu această ocazie, iar autorităţile aduc un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa pentru Spania.

Sărbătoarea Zilei Naţionale este marcată şi prin evenimente dedicate copiilor, iar muzeele naţionale oferă, astăzi, intrarea gratuită la toate expoziţiile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.