Românii afectați de incendiile din Muntenegru pot anunța urgențele la 112

Românii afectați de incendiile din Muntenegru pot anunța urgențele la 112

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă muntenegrean anunță că în ultima perioadă sunt mai multe focare active de incendiu în zona centrală şi de sud a ţării şi se fac eforturi susţinute pentru stingerea acestora.

Acolo unde s-a considerat necesar, turiștii au fost evacuați din zona afectată.

Din acest motiv, MAE atenționează cetățenii români că, în situația în care sunt afectați de o astfel de situaţie pot semnala urgenţele la numărul de telefon 112 și le recomandă să respecte instrucțiunile autorităților muntenegrene care acționează la fața locului – Pompieri, Poliție etc.

Pentru cei care tranzitează cu mijloace rutiere teritoriul muntenegrean, informații suplimentare pot fi obținute, permanent, 24 ore / 7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon +38219807, +38220234999 și +38263239987.

Cetățenii români, afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorica: +38220618041, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Podgorica: +38269871760.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://podgorica.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.