Românii au, oficial, ambasador în Canada

Românii au, oficial, ambasador în Canada

DISTRIBUIȚI

Ambasadoarea României în Canada, E.S. Maria Ligor, şi-a prezentat scrisoa­rea de acreditare guvernatorului general al Canadei, E.S. David Johnston. Potrivit protocolului diplomatic, acest moment era obligatoriu înainte ca reprezentatul României să-şi poată exercita atribuţiile de ambasador.

Guvernatorul David Johnston i-a spus diplomatului român că este foarte mult loc pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Canada şi România. Cele două ţări au foarte multe să-şi ofere în domeniile educaţiei, inovaţiei, cercetării şi tehnologiei, a subliniat guvernatorul general, care a remarcat, de asemenea, creşterea comerţului dintre cele ţări.

Maria Ligor a deţinut funcţia de ambasador al României în Spania, între anii 2006 şi 2011, iar anterior a fost director general pentru afaceri europene, în Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, doamna Ligor a mai lucrat la misiunea diplomatică a României pe lângă Uniunea Europeană, precum şi la Ambasada României de la Luxemburg, la Parlamentul European şi la Consiliul Europei, la Strasbourg. S-a specializat în afaceri politice şi administrative la Colegiul Europei din Bruges şi în ştiinţe politice la ULB, din Bruxelles.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.