Românii cernăuţeni vor derula un proiect educaţional şi cultural cu reprezentanţii unei...

Românii cernăuţeni vor derula un proiect educaţional şi cultural cu reprezentanţii unei comune din Suceava

Un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului educațional ,,Tradiții și obiceiuri” a fost semnat Duminica, 16 octombrie, între Școala Gimnazială ,,Iulian Vesper” din localitatea Horodnicul de Sus, judetul Suceava, reprezentată de prof. Gheorghe Andrişan, director,  şi „Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina” reprezentată de prof. Lilia Govornean, președintele asociației, și prof. Mariana Grosu şi Emilia  Luția, inițiatoarele proiectului, scrie Bucpress.eu.

Proiectul menit să susţină şi să sprijine cadrele didactice și elevii din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, are ca scop cunoaşterea, păstrarea şi promovarea culturii, credinţei, obiceiurilor şi tradiţiilor poporului român, descoperirea frumosului din viaţă, natură, creaţia umană şi statornicirea lui în lume, educarea sentimentului de apartenenţă la o anumită cultură, comunicarea prin diferite forme ale artei, prin diverse emoţii, sentimente, gânduri şi mesaje, adresate tuturor celor din jurul lor etc.

Membrii „Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina” au fost primiți cu pâine și sare şi multă căldură sufletească, în semn de ospitalitate și de prietenie. Oaspeți de onoare au fost: prof.  înv. primar Liliana Andrei de la Şcoala Gimnazială  ,,Iulian Vesper”  din comuna Horodnicul de Sus, prof. înv. primar Iulia Isopescu de la Şcoala Gimnazială ,,Ion Pintilie” din localitatea  Măneuţi, învăţătoarea Verginia Drahta, de la aceeaşi instituţie de învăţământ, bibilotecara Mariana Ianuş  din comuna Horodnicul de Sus, preotul paroh Alexandru Pitic, de la Parohia Ortodoxă ,,Sf. Dumitru” din localitatea Horodnicul de Sus, preotul Ionuţ Ciobanu de la Centrul Social de zi ,,Casa părintească” din Horodnicul de Sus, domnul Emil Ianuş, scriitor, umorist din localitatea Horodnicul de Sus, care fac parte din echipa de implementare a noului proiect.