Românii din America, gest față de școala românească

Românii din America, gest față de școala românească

Concertul caritabil susținut la New York de Loredana și banda Agurida va duce 10.000 de cărți mai aproape de elevii din satele românești, unde ulterior vor fi organizate și cluburi interactive de lectură.

Organizat de MARA Society cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York, evenimentul de strângere de fonduri a avut loc în 13 mai la Webster Hall – The Marlin Room, în cadrul programului național de lectură “Cărțile copilăriei” pentru promovarea cititului de plăcere în rândul copiilor și combaterea analfabetismului în România.

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional din România, rata abandonului școlar, accesul scăzut la cărți potrivite vârstei pentru copiii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre motivele pentru care Loredana s-a alăturat proiectului.

Loredana_concert_Asociatia_Curtea_Veche_1Românii din diaspora care cu generozitate și bucurie au făcut un gest față de școala românească donând pentru copiii de la sate. Cei plecați nu ar fi reușit fără educația primită în țară să facă o carieră peste ocean. Donația este un fel de a mulțumi foștilor lor dascăli și profesori din România și de a acorda o șansă la educație unor copii defavorizați”, declară Iren Arsene Mate, președintele Asociației Curtea Veche, organizație în beneficiul căreia a fost organizat concertul caritabil.