Românii din Cipru se reunesc la Festivalul Iei

Românii din Cipru se reunesc la Festivalul Iei

392
0

Duminică 28 mai 2017, în contexul marcării Zilei Românilor de Pretutindeni, Alianţa Românilor din Cipru în parteneriat cu Consiliul  Judeţean Gorj organizează cea de-a treia ediţie a Festivalului IA Românească în sala Casteliotissa. Eveniment va începe la ora 17:30 și se desfășoară sub egida Ambasadei Române din Cipru.

O expoziţie de costume populare, ii brodate, scoarţe româneşti şi lucrări ale elevilor Şcolii Româneşti din Nicosia şi Pafos va fi completată cu prelegeri despre “Covoarele Olteneşti: istorie şi simbolism”, prezentată de Dr. Albinel Firescu, directorul Muzeului Etnografic Gorj, “Prostia omenească” (adaptare după povestea lui Ion Creangă) și Şcoala Românească din Larnaca.

De asemenea, va avea loc şi un concert de muzică populară, ce îi va avea ca solişti pe maestrul Ştefan Popescu, supranumit omul orchestră, şi Valerică Zorzon – acordeon.

Nu este pentru prima dată când se organizează un astfel de eveniment, românii din Nicosia au sărbătorit  şi în 2015 Festivalul Iei, marcând atunci 55 de ani de relaţii diplomatice Cipru – România şi 20 de ani de existenţă a Alianţei Românilor din Cipru. Corul Şcolii Româneşti din Cipru, dirijat de Anca Pericleous, și violonista Irini Pericleous au încântat auditoriul purtând ii românești și tricolor, dar și cu cântecele copiilor, atât în limba română, cât și în limba greacă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ