Românii din Elveția, Germania și Marea Britanie par cei mai interesați să...

Românii din Elveția, Germania și Marea Britanie par cei mai interesați să voteze prin corespondență

Până astăzi, 27 aprilie 2020, ora 11:00, pe portalul www.votstrainatate.ro pentru alegerile parlamentare din acest an s-au înregistrat 717 alegători români din afara țării, din care 489 au optat pentru votul prin corespondență, iar 228 pentru votul la secția de votare, anunță Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Potrivit statisticilor oficiale, până acum cele mai multe solicitări pentru votul prin corespondență au venit din Elveția(134), Germania (92) și Marea Britanie (60).

În contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus, preşedintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, reiterează apelul către români din străinătate să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări, fără costuri și fără riscuri.

Potrivit legislației în vigoare, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă sau la o secție de votare a început la 1 aprilie 2020 şi se va termina odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

Toate informațiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opțiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri:

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie

Întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.