Românii din Spania, îndemnați să inițieze proiecte în comun cu românii din...

Românii din Spania, îndemnați să inițieze proiecte în comun cu românii din comunitățile istorice

Cea de-a treia zi a vizitei oficiale pe care ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, o întreprinde în Spania s-a încheiat cu întâlnirea la care au participat reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din comunitatea valenciană.

La masa discuţiilor s-au aflat membri ai comunităţii, profesori de limba română şi reprezentanţi ai tuturor cultelor religioase. În cadrul întâlnirii au fost ridicate principalele teme care preocupă românii din regiune.

Ministrul delegat a prezentat participanților la întâlnire propunerile de modificare a legii privind finanțarea proiectelor de către DPRRP, stadiul pregătirii Congresului Românilor de Pretutindeni şi a subliniat nevoia de coagulare a mediului asociativ, precum şi importanţa cursurilor de limba română în scopul păstrării identităţii naţionale.

Întâlnirea cu reprezentanții tuturor cultelor şi ai mediului asociativ a reprezentat pentru mine cel mai bun mod de a cunoaște preocupările şi problemele pe care le au. Mesajul meu este clar: oriunde ar trăi, românii nu-şi uită niciodată patria. Prin urmare, legăturile lor cu ţara trebuie să stea permanent în atenția noastră“, a declarat ministrul delegat.

În context, ministrul delegat a felicitat asociațiile românilor din comunitatea valenciană pentru activitățile pe care le desfășoară, pentru implicarea de care dau dovadă în ceea ce priveşte păstrarea identităţii româneşti și i-a îndemnat să realizeze parteneriate cu asociații din comunităţile istorice, care au, mai mult ca oricând, nevoie de ajutor.