Acasă Europa Românii din Spania preocupați de networking și atragerea de finanțări

Românii din Spania preocupați de networking și atragerea de finanțări

Mediul asociativ românesc din Spania a organizat în perioada 25 – 27 septembrie, la Cordoba, a doua ediţie a Seminarului “Reţea de asociaţii de români din Andalucia 2015”.

La eveniment au participat asociaţiile Asociacion Sociocultural Rumanos Almerienses, Ekinox, Casa Rumana, Prietenii Romanilor din Sevilia şi Andaluzia, Asociacion de Rumanos LA ENCINA de Rociana del Condado, Asociaţia de români din Santa Ella, Sociacion de Mujeres Rumanas, Asociaţia Red Internacional de 42Estudios Rumanos şi Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Andaluzia, anunţă occidentul-romanesc.com.

În cadrul seminarului a fost analizată activitatea Reţelei de Asociaţii de Români din Andaluzia şi a Federaţiei Asociaţiilor de Români din Andaluzia FARA din 2014 până în prezent şi au fost făcute propuneri pentru îmbunătăţirea activităţilor.

În data de 26 septembrie, timp de patru ore, Radu Cosma, deprezentantul DRP a discutat și a prezentat reprezentanților asociațiilor prezente ghidul de finanțare, cererea de finanțare și manualul de identitate vizuală, emise de Departament. La sfârșitul sesiunii de întrebări și răspunsuri, membrii asociațiilor au apreciat  informațiile și explicațiile primite din partea reprezentantului DRP.

Evenimentele au continuat şi pe 27 septembrie, când reprezentanţii asociaţiilor i-au întâlnit pe Consulul general al României la Sevilla, Radu Cătălin Mardare împreună cu Radu Cosma, care a transmis asociaţiilor mesajul ministrului delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Angel Tîlvăr.