Acasă Bulgaria Românii din Vidin vor sărbători Ziua Limbii Române

Românii din Vidin vor sărbători Ziua Limbii Române

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va desfășura în 07 septembrie 2019, alături de Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria „AVE’”, din Bulgaria, proiectul „Ziua Limbii Române la Vidin”.

Evenimentul „Promovarea și păstrarea limbii române în Bulgaria la clasele pilot cu predare în limba română” va începe la ora 10:00, și se va desfășura în Sala de Evenimente Ponti din Vidin.

În cadrul conferinței vor fi susținute prelegeri și discursuri despre modalitățile de promovare a limbii române, a culturii si a tradițiilor strămoșești. Totodată, vor avea loc dezbateri despre conștientizarea importanței conservării și promovării sentimentului identitar, la nivelul comunității românești din Vidin. La finalul conferinței învățătoarea Nadia Linul Urian va lansa cartea „Povestea satului”. Programul artistic al evenimentului va cuprinde un recital de muzică folk al artistului Dan Vană și un recital de poezii, susținut de către copiii care urmează cursurile de limba română.

Sunt așteptați lectori și profesori din România și Bulgaria, reprezentanți ai mediului asociativ, reprezentați ai instituțiilor statului român, preoți și oameni preocupați de cultură și învățământ.

Articolul precedentDupă 5 ani de pauză, în acest an se organizează Forumul Românilor de Pretutindeni
Articolul următorKucevo: Suflet de român