Românii Independenți din Serbia au organizație locală și la Maramorac

Românii Independenți din Serbia au organizație locală și la Maramorac

Românii Independenți din Serbia (RIS), asociație de interes obștesc, au constituit o nouă organizație locală la Maramorac. La început de vară, adunarea românilor din localitate, în urma alegerilor statutare, și­-a ales președintele și structura de conducere a organizaței locale RIS ­Maramorac.În Maramorac (Județul Cuvin) după ultimul recesământ locuiesc 3.145 de persoane, dintre care 416 români. Românii din Maramorac cu încăpățânare nu vor să renunțe la propria identitate și încep procesul de reorganizare culturală, educativ­instructivă și asociativă„, se arată într-un comunicat de presă.

Echipa de conducere a organizației locale Maramorac a „Românilor Independenți din Serbia” este compusă din Cristian Mândruț -­ președinte, Cornel Cârnician – vicepreședinte si Slobodan Encea – secretar.

După constituirea noii conduceri a organizației locale Maramorac, în cadrul primei ședințe desfășurate au adus în discuție aspecte legate de păstrarea identității și spiritualității românești în localitatea mixtă Maramorac, respectiv principalele obiective propuse și asumate de organizația reprezentativă a mediului asociativ românesc din Serbia ­ Românii Independenți din Serbia.