Românii ortodocşi din Croația ar putea primi clădirea unei biserici romano-catolice din...

Românii ortodocşi din Croația ar putea primi clădirea unei biserici romano-catolice din Zagreb

Românii ortodocşi din Croația ar putea primi clădirea unei biserici romano-catolice din Zagreb, este mesajul transmis de dl Davor Vidiš, ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, în cadrul întrevederii pe care diplomatul a avut-o la București Patriarhul Daniel.

Cu ocazia acestei a doua întrevederi pe care a avut-o cu Patriarhul BOR, diplomatul croat a transmis salutul Eminenţei Sale Cardinalul Josip Bozanić, Arhiepiscop de Zagreb, precum şi salutul său personal, la începutul noului an 2017. În această ambianţă, Excelenţa Sa a acentuat disponibilitatea Arhiepiscopului de Zagreb, de a colabora în vederea posibilității acordării, la iniţiativa Ambasadei României în Croaţia, a unei biserici romano-catolice în Zagreb, pentru românii ortodocşi din această ţară.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi-a exprimat aprecierea pentru această inițiativă a Ambasadei României, dar si faţă de receptivitatea autorităţii bisericeşti catolice pentru a colabora în vederea asistenţei religioase de către un cleric român pentru ortodocşii români din Croaţia.

Tot in cursul acestei vizite, cei doi interlocutori au discutat cu privire la importanţa păstrării şi promovării valorilor creştine, precum familia tradiţională şi educaţia religioasă a tineretului, apărarea vieţii şi demnității umane, dar și promovarea păcii sociale.