Românii pe podium la Cupa Europeană de judo

Românii pe podium la Cupa Europeană de judo

Sportivii români au reușit trei clasări pe podium la Cupa Europeană de judo de la Sindelfingen (Germania), o victorie prin Violeta Dumitru (cat. 48 kg) și două locuri trei, Cristina Matei și Roxana Ioancă (ambele cat. 52 kg), notează gds.ro.

Violeta Dumitru s-a impus la categoria 48 kg după ce a trecut pe rând de Julia Rotthoff (Germania), în sferturi, Katharina Menz (Germania), în semifinale, și de italianca Angela Giamattei, în finală.

În limitele cat. 52 kg, Roxana Ioancă a pierdut în primul tur la Vera Dworaczyk (Germania), a învins-o în recalificări pe rusoaica Olga Gagarina, iar în meciul pentru bronz a întrecut-o pe poloneza Dorota Smorzewska. Cristina Matei a pierdut la Smorzewska, în turul inaugural, apoi a dispus de olandeza Mandy Tjokroamoto în recalificări și de Dworaczyk în meciul pentru bronz.

Diana Kovacs (48 kg) s-a clasat pe locul 5, ratând treapta a treia a podiumului după ce a pierdut meciul decisiv cu Menz. Și Eduard Nicolaescu (73 kg) a terminat pe cinci, fiind învins în ultima partidă de germanul Julian Kolein. Alex Ferariu s-a clasat pe locul 7 la cat. 60 kg.