”Românii și Marele Război” – expoziție foto-documentară la Padova dedicată centenarului Primului...

”Românii și Marele Război” – expoziție foto-documentară la Padova dedicată centenarului Primului Război Mondial

Vineri, 16 octombrie 2015, orele 17.30, la Museo Storico della Terza Armata – Palazzo Camerini din Padova va avea loc inaugurarea expoziției foto-documentare cu titlul ”I Romeni e la Grande Guerra/Românii și Marele Război”.Evenimentul, organizat de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Museo Storico della Terza Armata din Padova, Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca, beneficiază de patronajul Ambasadei României în Republica Italiană, al Consulatului General al României la Trieste, al Regiunii Veneto, al Provinciei Padova și al Primăriei orașului Padova.

Expoziţia ”I Romeni e la Grande Guerra/Românii și Marele Război” reunește peste 40 de panouri foto-documentare menite să prezinte publicului implicarea românilor și a României în Primului Război Mondial, pe baza documentelor de arhivă, a fotografiilor, ilustrațiilor contemporane și a documentelor de presă.  Expoziţia va rămâne deschisă publicului până în data de 31 octombrie a. c., la Museo Storico della Terza Armata – Palazzo Camerini din Padova (Via Altinate 59, Padova). Intrarea este liberă.

Expoziția își continuă astfel ”turneul european” început în anul 2014, până acum fiind prezentată la Milano, Torino, Roma, Trieste, Cremona, Bruxelles, Aalst, Bruges, Leopoldsburg, Marche-en-Famenne și Chișinău.

Expoziția de la Padova va fi vernisată în prezența lui Cosmin Dumitrescu (Consul General al României la Trieste), a lui Rudolf Dinu (directorul Institutului Român de Cercetare și Cultură Umanistică de la Veneția), a lui Bruno Stano (general de corp de armată, comandantul Forțelor Armate Interregionale Nord) și a lui Cornel Constantin Ilie (director adjunct, Muzeul Național de Istorie a României).