Români, experiențe, fotografii…

Români, experiențe, fotografii…

O galerie de chipuri ale românilor care trăiesc în capitala britanică, semnată de fotograful Ion Paciu, va fi deschisă, pe 15 iunie, de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și ICR la București.

Oamenii din fotografii au în spate experienţe diferite, unii au venit în Londra pentru studii, alţii pentru a munci. Viitorul pentru unii înseamnă întoarcerea în România, însă pentru alţii Londra a devenit şi va rămâne acasă.

Imaginile au fost prezentate în perioada septembrie 2014 – aprilie 2015 la prestigiosul Muzeu Horniman în colaborare cu Institutul Cultural Român din Londra. Este vorba de 34 de portrete care au umplut galeria din cadrul Muzeului Horniman pentru a transmite o poveste – aceea a peste 40 de ani de viaţă în Anglia a unor români pe care fotograful i-a ales pentru a ilustra diversitatea comunităţii româneşti de aici.

Ion Paciu trăieşte la Londra din anul 2003 – este membru al Royal Photographic Society din Marea Britanie şi este specializat în portrete fotografice şi în fotografie urbană. De asemenea, este profesor şi fondator al Photoion Photography School.