Roxana Irimia, pictează la Madrid, portrete de țărănci în costume populare și...

Roxana Irimia, pictează la Madrid, portrete de țărănci în costume populare și creează rochii unicat

#EuSuntRomania

DISTRIBUIȚI

 Roxana Irimia a devenit cunoscută după ce s-a stabilit în Spania, lângă Madrid, în urmă cu 17 ani. Pictează şi realizează creaţii vestimentare unicat, purtate de personalităţi din toată lumea. iar tablourile care înfăţişează portrete de ţărănci în costume populare sunt expuse în America şi Europa. Multe dintre lucrările ei pot fi admirate în aceste zile, în Madrid.

Roxana Irimia: După bacalaureat, m-am hotărât să vin în Spania, să lucrez și să strâng niște bani, ca să mă înscriu la Universitatea de Design din Iași. Între timp m-am stabilit în Spania și am început cursurile la o școală privată la distanță, care nu a funcționat, apoi m-am înscris la o academie de modă și design din Madrid, unde am studiat 4 ani, între timp am început și cursurile de pictură la atelierul lui Jose Moran.

Rochiile ei au fost purtate de personalități, la dineurile Casei Regale din Spania, iar eșarfele pictate manual pe mătase naturală sunt celebre în toată Europa. Iubește însă România și portul tradițional, iar de Ziua Națională a realizat o expoziție care se numește simbolic, „Rădăcini”.

Lucrările expuse reprezintă o interpretare a motivelor tradiționale românești inspirate din costumele din diferite regiuni istorice ale României, cum ar fi Transilvania, Bucovina sau Maramureș.

Expoziția poate fi văzută până în februarie la centrul cultural din Coslada, lângă Madrid. Și-ar dori în viitor și o expoziție personală în România. Până acum a avut câteva tablouri expuse la Sighișoara și la Muzeul Județean Teleorman, însă cu artă spaniolă, alături de alți pictori din Spania. sursa:stiri.tvr.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.