Acasă Politic S-a încheiat perioada pentru înscrierea cu opțiunea pentru votul la secția de...

S-a încheiat perioada pentru înscrierea cu opțiunea pentru votul la secția de votare

Cele mai multe cereri au fost depuse în Marea Britanie (816)

Alegeri prezidențiale 2019 / foto arhivă, sursă: Bursa.ro

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță încheierea, la data de 21 septembrie, ora 23:59, ora României, a perioadei în care românii cu domiciliul sau reședința în afara țării s-au putut înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul la o secție de votare la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

La finalul acestei perioade, au fost înregistrați cu această opțiune un număr de 3.939 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Cele mai multe cereri au fost depuse în Marea Britanie (816), urmată de Germania (421) și Spania (385).

Termenul-limită de înregistrare a cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării ca alegători prin corespondenţă este 22 octombrie 2020, acesta fiind prelungit prin Legea nr. 202/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală.

Preşedintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, atrage atenția asura faptului că mai multe țări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondență. În condițiile în care multe state – și de la nivelul Uniunii Europene, dar și din afara spațiului european – vor interzice înființarea de secții de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât și în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus, a declarat oficialul AEP.

Toate informațiile privind procedura de înscriere cu opțiuniunea pentru votul prin corespondență sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următorul link:

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta

Întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare cu această opțiune și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

Articolul precedentMinistrul Bogdan Aurescu la ONU: ”Avem nevoie de un angajament politic universal pentru securitatea digitală”
Articolul următorSe actualizează pensiile militare