S-a stins diplomatul George Ciamba

S-a stins diplomatul George Ciamba

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Afacerilor Europene și ambasador al României în Grecia, diplomatul George Ciamba, a încetat din viață la vârsta de doar 55 de ani.

George Ciamba avea 55 de ani, diplomat de carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Din noiembrie 2018 până în noiembrie 2019 a fost ministru pentru Afaceri Europene în Guvernul României, iar, în această calitate, a gestionat prima Președinție română a Consiliului UE.

Înainte de a deține funcția de ministru pentru Afaceri Europene în MAE, George Ciamba a fost secretar de Stat pentru Afaceri Bilaterale și Strategice în Spațiul Euroatlantic, între ianuarie 2017 și noiembrie 2018.

Între 2016 și 2017 a deținut funcțiile de Ambasador și de Reprezentant cu însărcinări speciale pentru diplomație economică. În această calitate, a contribuit la promovarea și derularea proiectelor economice în cadrul cărora România are interese strategice, precum și la consolidarea relației inter-ministeriale în vederea reprezentării economice externe.

În anul 2000, a primit Ordinul Meritul Național în Grad de Comandor, acordat de președintele României, Emil Constantinescu, iar în 2012 a primit ordinul Marea Cruce a Ordinului Phoenix, acordat de președintele Republicii Elene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.